Pravila servera (Server Rules - Croatian)

 • Pravila servera


  Varanje
  Varanje je definirano kao manipuliranje kôdom igre kako bi se postigla nepoštena prednost pred drugim igračima. Ovo uključuje korištenje grešaka u mapi i exploita. Ako ste uhvaćeni u varanju na serveru, ili je detektirano varanje na vašem računalu, odmah će vam biti zabranjeno igranje na serveru, bez upozorenja. Serverska policija (Serverpolice, SP) rezervira pravo da skenira vaš disk za instalirane cheatove kada koristite naše servere. Ako se ne slažete s ovim, ne pokušavajte se spojiti na neki od naših servera. Serverska policija ima nultu toleranciju za varanje i jednom kada ste uklonjeni sa servera, nećete se moći vratiti.


  Modifikacije
  Korištenje modifikacija na serveru uzrokuje ozbiljne degradacije performansi, a ponekad uzrokuje i rušenje servera. Kao rezultat imamo nultu toleranciju za korištenje bilo kakvih drugih modifikacija. Jedini dopušteni mod na našim serverima je Crossfire 1.82 (tj. zadnje izdanje).


  Uvredljiva imena igrača
  S obzirom da nema potrebe za korištenjem uvredljivih imena igrača osim za vrijeđanje drugog igrača, igrači s uvredljivim imenima će biti trajno uklonjeni sa servera (ban). Imena čija je namjera da uzrokuju ometanje su isto zabranjena. Ako koristite ime koje smatramo nepriličnim, također ćete biti odstranjeni sa servera.


  Rasizam
  Ako ste uhvaćeni kako pišete rasističke komentare na našim serverima, biti ćete trajno uklonjeni (ban). Rasizam nije za šalu, shvaćamo ga vrlo ozbiljno i nimalo ga ne toleriramo.


  Rušenje servera
  Namjerno ometanje rada naših servera i korištenje grešaka i exploita kako bi uzrokovali pad servera je ozbiljni prekršaj, i nećemo oklijevati trajno vas ukloniti vas sa servera.


  Uvrede
  Ne vrijeđajte druge igrače. Uvrede nisu za šalu, i shvaćamo ih vrlo ozbiljno.


  IRC, e-mail i forumi
  Pravila koja se tiču zlouporabe su relevantna i za druge forme komunikacije uključujući IRC, e-mail i forume. Naši su administratori uložili mnogo truda da bi serveri radili glatko, i ne bi trebali tolerirati zlouporabu i zlostavljanje u bilo kojem smislu. Ako zlostavljate naše administratore javnih servera na IRC-u, koristeći se e-mailom ili forumima, biti ćete trajno uklonjeni sa naših servera.


  Flooding
  Ne toleriramo flooding (zakrčivanje servera javnim porukama) - ako imate nešto za reći, recite to jednom. Ako ste uhvaćeni u bilo kojoj formi floodinga, biti ćete izbačeni sa servera, ili čak trajno uklonjeni sa servera.


  Downloadanje za vrijeme igranja
  Ne spajajte se na naše servere kako biste igrali igru dok downloadate brzinom koja će ometati vašu konekciju, jer je neobazrivo prema igračima oko vas, koji vas ne mogu pogoditi kako treba. Igrač koji pokazuje visoki ili fluktuirajući ping sličan onome kod downloadanja, biti će uklonjen sa servera. Igrači koji imaju mrežnih problema koji uzrokuju sličan efekt bi isto trebali biti obazrivi prema drugim igračima. Iako znamo da to nije direktno vaša krivnja, svejedno ste odabrali upropastiti igru ljudima oko vas ako se spojite na server.


  Idling
  Neaktivnost dugim periodima vremena je jako neobazriva i spriječava druge igrače da se spoje na server, stoga ćemo ukloniti neaktivne igrače sa servera.


  Klanske oznake
  Ako ste u klanu, svi vaši likovi (characteri) moraju imati oznake vašeg klana (clan tag). Riskirate trajno uklanjanje sa servera ako ignorirate ovo pravilo, ili ako koristite klanske oznake bez dopuštenja tog klana.


  Trajna uklanjanja (ban)
  Ako ste trajno uklonjeni sa servera, možete se obratiti jednom od naših glavnih Freelancer administratora preko IRC-a ili e-maila. Ako se odlučite na IRC kao sredstvo komunikacije, molimo vas da poštujete IRC pravila ili ćete biti izbačeni sa kanala. Ako se pokaže da su prekršena pravila servera, svi forumski postovi i bilo koja druga sredstva komunikacije biti će ignorirani i/ili obrisani. Ako pokušate izbjeći trajno uklanjanje i nađemo vas na serverima, biti ćete trajno uklonjeni i moguće uklonjeni pomoću IP adrese. Ako ustrajete u izbjegavanju trajnog uklanjanja, stvar ćemo prenijeti vašem pružatelju internetskih usluga.


  IRC/Forumska pravila
  Kada trebate pomoć sa problemom vezanim za Freelancer, onda je IRC kanal ili forum dobar put da dobijete brz odgovor. Admini su ljudi za koje je podešen ovaj kanal, i iako pokušavamo pomoći svima što je brže moguće, ponekad se bavimo drugim problemima ili smo jednostavno drugdje, zato vas molimo za strpljenje.


  Možete privući pažnju administratora ako utipkate !admin no molimo vas da ne zloupotrebljavate admin beeper ili ćete biti trajno uklonjeni sa kanala. Admin beeper je za hitne stvari poput varanja ili igrača koji ometaju igranje na serveru.


  Molimo ne spamajte i nemojte koristiti pretjerano velika slova - nismo slijepi, i spamanje će rezultirati trajnim uklanjanjem sa kanala.


  Navedite vaš problem jasno i pristojno - psovanje na administratore neće ih natjerati da rade brže. Molimo prvo pročitajte pravila servera, jer će to možda objasniti zašto ste trajno uklonjeni. Serverska policija ne odobrava bilo kakvu ilegalnu aktivnost, i rasprava o bilo kakvoj ilegalnoj aktivnosti će rezultirati trajnim uklanjanjem sa kanala.


  Administratorske odluke
  Kada administrator poduzme korake protiv igrača na serveru, bilo upozorenje, izbacivanje ili trajno uklanjanje, odluka je konačna i nije na drugim igračima da ju preispituju. Igrači koji zlostavljaju administratora će biti jednostavno uklonjeni sa servera. Administratori su tamo da provode pravila, sviđala se ona vama ili ne.


  Zabrana PvP-a u New York sustavu
  Igračima nije dopušteno napadati druge igrače u New York sustavu pod bilo kojim okolnostima. Ovo pravilo služi kako bi novi igrači imali priliku naučiti kako igrati u relativnoj sigurnosti. Ako ste uhvaćeni u napadu na drugog igrača u ovom području, biti ćete izbačeni i možda trajno uklonjeni sa našeg servera.


  Zabrana spawn killinga
  Nije dopušteno napadati druge igrače dok izlaze iz baze ili planeta. Igrači često nemaju šanse pobjeći i moguće ih je ubijati opetovani, što ih može otjerati sa servera. To se smatra manom u općenitom dizajnu Freelancera i svatko tko je uhvaćen kako ovo čini biti će trajno uklonjen sa servera.


  Klanski sustavi
  Klanovi imaju pravo na kupnju vlastitih sustava. Ovi klanovi imaju pravo postaviti vlastita pravila u svojim sustavima. To znači ako oni žele provoditi spawn killing u njihovom sustavu, to im je dopušteno. Pravila sustava mogu se pronaći na Crossfire forumu.  Zadnja riječ


  Mogućnost igranja na našim javnim serverima je privilegija, a ne pravo, i kao takvo može biti uklonjeno u bilo koje vrijeme, bilo privremeno ili trajno. Nećemo dopustiti manjini da upropasti igru za većinu. Serverska policija zadržava pravo da ukloni igrače sa servera bez upozorenja, iako je preporučeno dati upozorenje gdje je to moguće.


  Ova pravila su podložna promjenama i/ili dodacima u svako vrijeme i bez prethodne najave ili obavijesti. Odluke glavnih administratora su konačne po svim pitanjima. Rezerviramo pravo da odudaramo od pravila kako bismo riješili postojeći ili potencijalni problem. Vaše prihvaćanje ovih pravila je indicirano vašim korištenjem servera.  SWAT_OP-R8R
  Portal administrator

  |DP|Shock · |DP|Shockwave · |DP|Skyfall · |DP|Red.Dwarf

  Edited once, last by Shockwave ().